galleri     workshop     om meg     kontakt    sidekart

 

CV     BrasøyGalleriet

 

Naturen som omgir meg her ute på Brasøy griper inn i min billedprosess. Og de HelgelandsBlå formasjoner er en mektig inspirasjonskilde.

Samtidig ønsker jeg å delta i samfunnsdebatten med bildene mine.

Naturens egenverdi blir ikke lenger verdsatt slik den fortjener. At mennesker er en del av naturen er det lite forståelse for i vår iver etter å utnytte eller bygge den ned og erobre den.

Mitt engasjement er særlig knyttet til den stadig voksende oljevirksomheten i landsdelen og de farer som truer både lokalt og globalt.

En studietur til den okkuperte Vestbredden i Palestina førte også til en aktiv periode i atelieret.

Jeg er oppvokst i Rana og utdannet cand.mag. Mange år som spesialpedagog og arbeid med funksjonshemmede har satt dype spor. De sårbare og undertrykte står meg nær – og engasjement og erfaring videreføres i bildene.

Den Kulturelle Skolesekken har gitt meg muligheten til å fortsette mitt arbeid med barn og unge i et kunstnerisk perspektiv  ̶  et spennende og inspirerende arbeid.

Som billedkunstner er jeg selvlært.

Mine egne livsprosesser gjenspeiler seg i bildene. Kvinneskikkelser i alle mulige varianter er derfor blitt gjennomgangsfigurer. De representerer både glede og styrke, sorg og smerte.

Rett og slett det å være menneske.

Sommeren 2004 overtok jeg sammen med samboer Bjørn Økern den nedlagte skolen på Brasøy. I dag er ”BrasøyGalleriet Kunst og Kulturverksted” en realitet. Et lite kraftsenter på yttersia av Helgelandskysten – og hvor utstillinger, maleverksted og kreativ utfoldelse finner sted.  

 

 

galleri     workshop     om meg     kontakt    sidekart

© Copyright Tone Toft